Jak vznikají pracovní jména

Je radostí každého chovatele dávat jména svým potomkům. Jenže někdy nejsou jména od začátku ještě jasná a vznikají malé rodiné konflikty. Nicméně příroda nečeká až vznikne kompromis a tak se nejprve dávají jména typu: První, Druhý, Třetí. První holka atd.. Nemáme to tak jednoduché jako naši přátelé od Slovenských Čuvačů, kteří jim dávají barevné stužky.
Jakmile doba pokročí, všímáme si malých drobností, které každého pejska určují. A podle nich vznikají pracovní názvy, jak pejsky od sebe rozeznáváme. Tady je náš přehled.

Toto je náš Belmondo. Začal jsem mu takto říkat, jelikož jeho dva fleky mi připomínali klauna z filmu Bezva finta.
Navíc se projevuje mezi chlapečky jako ten největší šéf. A to je další film s Belmonem. Takže jméno je jasné.

mrBelmondo

Obrázek 1 z 1

mrBatman

Obrázek 1 z 1

Seznamte se, toto je pan Netopýr. Nejprve jsem mu chtěl začít říkat Ozzy. Tedy přesněji, když je to vrh „b“, tak by to měl být Black Sabath. Ale nakonec jsme skončili u českého Netopýr a tak je to pan Batman.

Pejsek je povahou velmi zvídavý. Snaží se každou rošťárnu umravnit a je spravedlivým ochráncem slabších a utiskovaných.

Pan Černá díra (Black hole). Taktéž pan Bílá hlava. Ale vzhledem k tomu, že bílou hlavu má i holčička, tak jsme potřebovali na první dobrou je od sebe odlišit a nekoukat na pindíka. Tento pejsek má takovou miniaturní tečku, tak jsme mu začali říkat Bílá hlava s tečkou. A jak mám rád Astronomii a Sci-fi, tak jsem si hned představil, že tam má černou díru.

Povahově je to pejsek pohodář, všechno schramstne a nic po něm nezbyde.

mrBlackHole

Obrázek 1 z 1

mrBowie

Obrázek 1 z 1

Pan Bowie. Náš první pejsek, který má modré očko. Drobný, ale velký duchem. Velký kreativec. Vždy jako první objevuje a zkouší nové hračky.

Velká šéfka celého vrhu. Ta vše komanduje, řídí kdy se bude spinkat, kdy se bude vstávat.

Povahou je velice inteligentní. Vše si rozmýšlí. Je insparitvní pro ostatní. Jakmile vymyslí nějakou kulišárnu, ostatní se s radostí přidají.

MrsBigBoss

Obrázek 1 z 1

MrsBeautyOfMona

Obrázek 1 z 1

Naše nejmenší kvítečko. Tahle si nás svou roztomilostí omotává kolem prstu každým dnem. Je moc milounká, přítulná. Vůbec nevíme jak ji máme říkat. Ale ze všeho nám nejvíce připomíná maminku Monu. Vzala si z ní to nejkrásnější a tak když má být od B, tak jsem vymyslel Bauty of Mona. To nejkrásnější z Mony.

Povahou je to typická ženská. Samozřejmě všem pejsků je také velítelkou. Obzvláště je velmi zábavné, když neví co chce, ale chce to hned.

A to nejlepší na konec. Pan Spicy. Tolik nám náš Spicy chybí a tento pejsek nám ho tak připomíná, že jsme mu začali říkat Spicy. Pejsek s velmi krásnou symetrickou hlavou. Široká čelist a upřímná očka. Prostě celý Spicy.

Povahou je to zlatíčko. Trochu flegmatik, ale zároveň když jde o něj, tak se patřičně projeví.

MrBornToByLikeSpicy

Obrázek 1 z 1